Programa d'Alt Rendiment esportiu Català (ARC)
L'alt rendiment esportiu és el procés evolutiu en el qual s'integren els i les esportistes que han assolit o tenen com a objectiu assolir el nivell més alt de competició esportiva, que és l'anomenat esport d'alt nivell. A l'esport d'alt nivell s'arriba a partir de la millora tècnica i esportiva que els i les esportistes aconsegueixen en una etapa inicial de tecnificació esportiva, per a la qual han estat seleccionats prèviament pel seu rendiment i condicions.

Les Federacions Esportives Catalanes Olímpiques són estructurades pel Consell Català de l'Esport mitjançant el Programa ARC. El programa ARC planifica i estructura els criteris i objectius que els esportistes d'alt nivell català han d'assolir en cada cicle olímpic, actualment (2008-2012), aportant el elements tècnics, econòmics i materials necessaris per assolir-ho.

La xarxa de tecnificació esportiva.
Es considera tecnificació esportiva l'etapa de l'alt rendiment esportiu en la qual es du a terme la millora del nivell tècnic i competitiu. Comença amb la selecció dels i de les esportistes d'entre la població en edat escolar les seves qualitats específiques dels quals permeten preveure'n la projecció futura dins l'esport d'alt nivell, i acaba amb el seu pas a l'alt nivell, tot vetllant perquè els i les esportistes que hi participen obtinguin una formació integral.

Les activitats relacionades amb la tecnificació es desenvolupen en un nucli bàsic que és el Centre de Tecnificació Esportiva, CTE, i unes àrees complementàries d'influència que son les Zones de Tecnificació, ZT.

Els esportistes es classifiquen segons la fase de tecnificació on es troben:

  • 1ª. Detecció i perfeccionament: Son els esportistes que entrenen a la ZT. Es detecta i perfecciona tècnicament l'esportista amb l'objectiu d'arribar a la següent fase.
  • 2ª. Tecnificació (Futur): L'esportista entrena en el CTE. Aquest ha d'haver assolit i demostrat un nivell competitiu suficient per poder-hi arribar i entrena amb tots els mitjans suficients per assolir l'alt nivell.
  • 3ª. Alt Nivell: L'esportista que figura a les llistes que aprova semestralment el Consell Català de l'Esport, el qual participa o té opcions de participar en les competicions de màxim nivell organitzades per les federacions esportives internacionals.

Catalana Española Internac.
CLUBS I EMPRESES
Club

CLUB NAUTIC MIG-SEGRE

PONTS

VEURE'LS TOTS
Club

CLUB PIRAGÜISME SALT-TER

SALT

VEURE'LS TOTS
Club

PAGAIA CLUB DE CAIAC

LLANÇÀ

VEURE'LS TOTS
Club

CADI CANOË KAYAK

LA SEU D'URGELL

VEURE'LS TOTS
Club

CLUB NÀUTIC LLEIDA

LLEIDA

VEURE'LS TOTS
Club

ASSOCIACIÓ PIRAGÜISTA BALAGUER

BALAGUER

VEURE'LS TOTS
Club

SICORIS CLUB

LLEIDA

VEURE'LS TOTS
Club

CLUB PIRAGÜISME CASTELLDEFELS

CASTELLDEFELS

VEURE'LS TOTS
Club

CLUB NATACIÓ BANYOLES

BANYOLES

VEURE'LS TOTS
Club

ASSOCIACIÓ ESPORTIVA PALLARS

SORT

VEURE'LS TOTS
Club

CLUB PIRAGÜISME INUIT

VILANOVA I LA GELTRU

VEURE'LS TOTS
Empresa adherida

KAYAK DEL TER

Colomers

VEURE'LS TOTS
Empresa adherida

KAYAKING COSTA BRAVA,SL

L'ESCALA

VEURE'LS TOTS
Club

CLUB NÀUTIC GARRAF

GARRAF

VEURE'LS TOTS
Club

CLUB PIRAGÜISME BARCELONA

Badalona

VEURE'LS TOTS
Club

CLUB KAYAK SORT

SORT

VEURE'LS TOTS
Club

CLUB DE VELA PLATJA LLARGA

TARRAGONA

VEURE'LS TOTS
Club

CLUB KAYAK MITJANA

LLEIDA

VEURE'LS TOTS
PREPARATS, LLESTOS, LLEI
SAÜL CRAVIOTTO
+ VÍDEOS


ÒRGANS COL•LABORADORS: